MAG INSTRUMENTS

MAG Instruments hands

Tagok bemutatása


Hársfalvi Richárd - tuner


,,A handpan adja számomra azt a hangzást, amit legszívesebben egész életemben hallgatnék, és szinte még mindig felfoghatatlan, hogy nemcsak hallgathatom, de készíthetem is a hangszert. A hangszerkészítés türelmet és önfegyelmet tanít, koncentrációt igényel, ezért fontos a tudatosság, hogy mikor szabad, és nem szabad egy hangszerhez hozzálátnom, hiszen ami bennem van, az nyilvánul meg a hangszerben."


A hozzá legközelebb álló hangzás: egyszerű és kellemes, mint az Amara hangsorok.


Dankowsky Áron - tuner


,,7 éves korom óta zenélek, játszottam már hegedűn, gitáron, dobon, handpanen. A ToSoDa Projektben és Keep-ben zenélek, szóval a zene körül forog az életem. A hangszerkészítés számomra kihívás, kaland és jól esik, hogy életemben először valamit magamért teszek és nem más miatt csinálom."


Kedvenc skála: egy saját fejlesztésű, úgynevezett Kék Szakáll (Blue Beard) skála, ami melodikus és természetes mol egyvelege, ami kromatikussá teszi az egészet. (videot linkelni a Kék szakállhoz)


Bognár Péter - tuner


,,A hangszerkészítésben az alkotás öröme, a kreatív folyamat a legvonzóbb számomra, és az, hogy a technikai tudást milyen formában tudom megvalósítani. Azt szeretem kifejezni zenével, amit szavakkal nem tudok elmondani."


Kedvenc hangzás: ,,közel-keleti", arabos-törökös hangzás, mint a Hijaz skálák.


Szombathelyi Patrik - management


,,Zenei családban nőttem fel, zongorát és szaxofont (és mi a harmadik?) tanultam, bárzongoristaként dolgoztam Olaszországban, Ausztriában, Spanyolországban és Magyarországon 4-5 éven keresztül. Miért választottam most még is a handpant? A hangzása fogott meg, bár egyszerű, még is izgalmas, ráadásul több handpan használatával elérhető ugyanaz, mint egy zongoránál. Számomra a zene önkifejezés, örömforrás és lehetőség a színpadi szereplésre a ToSoDa zenekar tagjaként, amin keresztül emberekkel kapcsolódhatok."


Kedvenc skála: hagyományos, modális skálák.

Magyar